Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

            Драги ученици, поштовани родитељи,

            Обавештавамо вас да друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године.

Будимо одговорни према себи и другима,

како бисмо заједно сачували своје здравље и здравље других.

            Настава је организована на најбољи могући начин, у складу са специфичностима школе и прописима Министарства просвете, како би свим учесницима образовног процеса био омогућен рад у безбедним условима и осигурно здравље ученика  и запослених.

БОРАВАК У ШКОЛИ

            Приликом доласка у школу потребно је држати ДИСТАНЦУ (1,5 – 2 м). Без обзира што недостајемо једни другима, важно је да се не рукујемо, грлимо и љубимо приликом поздрављања.

            Неопходно је да сви имамо заштитне маске, дезинфикујемо руке на улазу и прођемо кроз дезобаријеру. У ходнику школе се не задржавамо, идемо право у учионицу.

Ходником и степеништем се крећемо искључиво десном страном  и избегавамо да додирујемо предмете у пролазу, колико је то могуће. Држимо безбедну дистанцу приликом пролажења.

            Када уђете у учионицу седите на своје место, не премештате се током наставе, ни током одмора.

            Настава се изводи у преподневној смени непосредним радом у школи и наставом на даљину.  Ученици који су се определили да наставу прате искључиво на даљину, прате ТВ часове и добијају наставне садржаје преко гугл учионице у свом одељењу.

Часови трају 30 минута, са малим одморима по 5 минута који ће послужити за промену прибора и одлазак у тоалет. Приликом одласка у тоалет морате имати маске и држати дистанцу. У тоалету сме да буде онолико ученика колико има кабина. Обавезно оперите руке и дезинфикујте их, поштујући упутство о правилном прању руку.

Школа обезбеђује оброк за ученике, припремом хране или наручивањем од одговарајућег добављача, у складу са мерама заштите. Оброци ће се сервирати у школској трпезарији за време великог одмора од 30 минута (после другог часа), две групе ученика, свака група по 15 минута у складу са препорукама Министарства о дозвољеном броју особа које истовремено бораве у затвореном простору.

Школа је у реализацији пројекта Обогаћен једносменски рад, па ће укупни капацитети школе који су предвиђени елаборатом бити усмерени на пружању подршке ученицима у учењу.


Поштовани родитељи,

Молимо вас да свакодневно, пре поласка у школу, проверите здравствено стање свог детета. Измерите детету температуру. Уколико се дете осећа лоше, има повишену температуру, малаксало је, кија или кашље, има болове – немојте га слати у школу. Обавестите о томе одељењског старешину.

Уколико неком од ученика позли у току наставе, предузећемо потребне безбедносне мере и обавестићемо вас.

Обезбедите заштитне маске за своје дете.

Дете можете довести до школског улаза – молимо вас да не улазите унутра.

 

Хвала на разумевању!

СРЕЋНО У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ!