У ОШ „КРАЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ“ У КРУШЕВИЦИ ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТОСАВЉЕ КАО ИЗАБРАНИ ПУТ ШКОЛЕ

 
И ове године у Основној школи „Карађорђе Петровић“ у Крушевици свечано је обележена школска слава Свети Сава. У програму, који су припремале наставнице српског језика и наставница музичке културе, учествовали су ученици од првог до осмог разреда матичне школе у Крушевици, као и ученици издвојеног одељења у Бољару. Хор, предвођен наставницом Анђицом Анђелковић, отворио је свечаност Химном Светог Саве. Затим су ученици осмог разреда у улози водитеља најавили пригодан програм. Кратким и занимљивим рециталом, ученици млађих разреда су присутне подсетили на животни пут Светог Саве, а хор својим песмама вратио у нека давна времена.
На крају су ученици виших разреда извели представу „Да не беше не би ни било“ , којом су насмејали многобројну публику и подсетили нас зашто се у школама слави Свети Сава.
Школска слава је обележена и у издвојеном одељењу у Равном Делу.
На литерарном конкурсу међу ученицима нижих разреда победио је Лазар Милошевић, друго место додељено је Илији Коцићу, треће Павлу Младеновићу. Међу старијим основцима победила је Наталија Пешић, друга је Милица Цветковић, трећа Анамарија Фаркаш.
На ликовном конкурсу међу млађим основцима победио је Александар Цветковић, друго место поделили су Лазар Михајловић и Павле Петковић, док су треће место поделили Александар Ђикић и Лена Џемаиљи.
Анђела Манојловић је победила на ликковном конкурсу међу ученицима виших разреда, друго место је освојила Наталија Лепојевић, док су треће место поделили Наталија Пешић и Димитрије Лепојевић.
Ови ученицу су добили дипломе и вредне награде.