Основи безбедности деце

Пројекат „Основи безбедности деце“
 
Циклус едукативних радионица, посвећених унапређењу безбедоносне културе деце и младих, у оквиру активности које спроводи Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете настављен је јучерашњем предавању на тему „Полиција у служби грађана”. 

Дана 24. 10. 2018. односно јуче, одржано је предавање МУП-а, у оквиру Пројекта „ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ“, ученицима четвртог и шестог разреда. Ученици су могли да чују шта све ради полиција да би заштитила грађане, јавни ред и имовину, како је опремљеност и организованост полицијских службеника. Била је то прилика да ученици упознају сву озбиљност и одговорност полицијског позива и како се постаје добар полицајац.🚔👮♂️👮♀️👏✔

 Насиље као негативна друштвена појава – 21. 11.2018.
 
О насиљу као негативној друштвеној појави која је нажалост  све присутнија у савременом друштву, дана 21.11.2018. год. ученицима наше школе, говорио је припадник МУП-а. Ово је било треће предавање одржано у оквиру Пројекта    „Основи безбедности деце“, који су покренули Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарство унутрашњих послова Републике Србије.  
 

Превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола – 12. 12. 2018.
Jош једном је остварена добра сарадња са МУП-ом, дана 12.12. 2018. год ученици четвртог и шестог разреда имали су предавање на тему: „Превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола.“Ово је било још једно у низу предавања одржаних у склопу пројекта „Основи безбедности“ деце који реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарство унутрашњих послова Републике Србије.