Дечија недеља 2022.

03 – 09. октобар 2022. године
Дечја недеља је обележена у свим школама и вртићима бројним активностима, чија реализација је умногоме завислила од ангажовања, маште и посвећености просветара и васпитача.
Чини се да су ови дани посвећени деци, њиховим правима и потребама посебну радост донели ученицима ОШ „Карађорђе Петровић“ у Крушевици и у издвојеним одељењима ове школе.
Ученици су израдом кратког филма отворили Дечју недељу. У филму је приказано штa је то деци потребно да имају срећно детињство.
У издвојеном одељењу у Доњем Дејану ђаци су најпре упознати са дечијим правима, а онда су они истакли шта је то потребно за њихово срећно и безбрижно одрастање, „за раст до неба“. Са њима је реализована и ликовно-музичка радионица „Дрво дечјих права“.
Ученици у издвојеном одељењу у Бољару су уз помоћ наставника физичког и здравственог васпитања Александра Стајковића били веома активни. У оквиру спортског дана такмичили су се у шаху, фудбалу, у спретности у савладавању препрека, у Играма без граница. У школи у Бољару је реализована и радионица на којој су се такмичили родитељи заједно са својом децом у изради најуспешнијих креација од сезонских плодова. Ученици из Бољара угостили су своје вршњаке и њихове маме из издвојених одељења у Равном Делу и Доњем Дејану. У петак су ученици у Бољару у школском дворишту садили саднице дрвећа са жељом да допринесу очувању животне средине.
У оквиру обележавања Дечје недеље, психолог Милена Пљаскић је одржала радионицу „Правилно изражавање емоција и осећања“ са ученицима матичне школе.
Веома занимљива је била креативна радионица за ученике и родитеље „Израда радова од сезонских плодова“
Током Спортског дана организована су такмичења на полигону са препрекама, музичке столице, играње шаха,
између две ватре…
Библиотекарка школе Сања Стојановић и наставнице Јелица Синадиновић и Јелена Миљковић одржале су радионицу „Мостови међу генерацијама“. У раду су им помагале и наставнице Анђица Анђелковић и Радмила Јовић.
Овом прилико ученици предметне наставе су се подсетили најважнијих савета, порука, мисли, које им свакодневно упућују родитељи, баке, деке, старија браћа и сестре, тетке, а који им помажу да одрастају и сазревају.
Организована је и креативна радионица “ Дрво мојих жеља – шта ћу бити кад порастем“ ,
Прваци су у Власотинцу гледали позоришну представу „Смехотресни каламбур“.
Задњи дан Дечије недеље био је посвећен очувању животне средине са посебним освртом на допринос деце и младих за њену заштиту. Наставница географије Ива Томић је са ученицима седмог и осмог разреда одржала је радионицу „Моје право да живим здраво“.
На крају недеље су додељене награде ученицима за труд, залагање и постигнуте одличне резултате у свим организованим активностима, али и награде за најбољи литерарни и ликовни рад.