ОБЕЛЕЖЕН 166. РОЂЕНДАН ШКОЛЕ У КРУШЕВИЦИ

У Основној школи „Карађорђе Петровић“ у Крушевици обележен је 166. рођендан ове установе образовања. Школа у Крушевици је једна од најстаријих школа у власотиначком крају.
Положено је цвеће на бисту Карађорђу Петровићу у дворишту школе.
Приређено је много активности у част њеног постојања, али најлепши поклон јесте онај који су јој приредили њени ученици. Поносни што су баш они ђаци школе која носи вождово име, ученици су надахнуто извели културно-уметнички програм. Читав програм испратио је тему о Карађорђу Петровићу и славној српској прошлости која нам је остављена у наслеђе да се о њој прича, пева и игра. Баш тако је и било, свечано, надахнуто, духовито…
Ученици су казивали најлепше стихове, легенде и предања о Карађорђу Петровићу и устаничкој Србији. Песма и коло били су неизоставни део школског славља, а представа „Црни Ђорђе“ насмејала је лица гостију и пријатеља школе.
Марина Илић, директорка школе уручила је награде ученицима и наставницима који су постигли запажене резултате на такмичењима и најуспешнијим учесницима литерарно-ликовног конкурса расписаног поводом Дана школе.
Прво место за најбољи литерарни рад у категорији ученика разредне наставе освојио је Лазар Михајловић, друго Илија Коцић, а треће Лазар Милошевић. Међу ученицима предметне наставе најуспешнија на литерарном конкурсу била је Анђела Петковић, друго место освојила је Наталија Пешић, а треће Ђорђе Коцић. Победник ликовног конкурса у категорији ученика од првог до четвртог разреда је Николија Ђокић, друго место припало је Николини Миљковић, а треће Павлу Петковићу. Међу старијим основцима на ликовном конкурсу најуспешнија је била Наталија Лепојевић, друго место жири је доделио Анђели Манојловић, а треће Јовани Цветковић. Специјална награда за ликовни рад додељена је Наталији Пешић, ученици осмог разреда.
Лепо уређено двориште и школа, одлична атмосфера међу ученицима и просветарима и још бољи програм учинили су да се 166. рођендан школе у Крушевици дуго памти.