Дан школе 2023. године

У Основној школи „Карађорђе Петровић“ у Крушевици јуче, 27. априла свечано је обележен Дан школе. Богат програм припремили су ученици од првог до осмог разреда матичне школе, као и издвојеног одељења у Бољару, заједно са својим учитељицама и наставницама српског језика.
Програм су отворили најмлађи ученици занимљивим рециталом и кратким драмским комадом. Ученици старијих разреда су затим показали изванредан таленат изводећи одломке из познате комедије „Зона Замфирова“, Стевана Сремца и одушевили све присутне. Приредба је заокружена ученичким извођењем песама Биљане Крстић и фолклорним играма.
На самом крају прославе директорка школе, Марина Илић је доделила награде најуспешнијим ученицима на конкурсу који је расписан поводом Дана школе на теме: „Карађорђе – јунак над јунацима“ и „Живот и дело бесмртног вожда Карађорђа“.
Међу ученицима разредне наставе прву награду добио је Немања Цветковић из Бољара, другу награду поделиле су Јована Новаковић и Валерија Новаковић из Доњег Дејана, док је треће место припало Лазару Михајловићу из Бољара.
Прву награду међу ученицима предметне наставе добила је Наталија Пешић, другу Сара Прокић, трећу Јована Цветковић.
Награђени су и ученици и наставници који су постигли запажене резултате на такмичењима у претходној години.
На Дан школе Николина Стојановић, ученица првог разреда и њен учитељ Драган Јовановић посадили су дрво генерације. Истим поводом ученици су положили цвеће на спомен – бисту Карађорђа Петровића.